Hidratare cu Parfum de Tei

TEIUL – Un miracol pentru toate tipurile de ten

*Preferi sa asculti articolul citit? Aici gasesti podcastul!*

Bine te regasaesc!

Ti-am promis recent un articol proaspat cu parfum de tei.

Iata-l!

Din locul de unde-ti scriu, parfumul teilor ma invaluie.

Este aproape ireal de frumos, iar soarele imi face astazi o surpriza dupa multe zile de nor, ploaie si …iata-l la fereastra mea.

Vezi bine, pluteste in aer frumusetea, starea de relaxare si desigur vacanta mult dorita.

Imi doresc sa-ti impartasesc acum cateva idei benefice despre hidratarea tenului si nu numai pe timpul verii.

Hai sa incepem cu vedeta zilei:

Teiul

Iubim teiul si ii pretuim efectele benefice.

Este un miracol al naturii oferit noua cu generozitate, fiindca il gasim usor si este la indemana oricui.

In principal efectele pe care le obtinem in cosmetica folosind infuzia sau decoctul de flori de tei sunt emolient si calmant.

Din acest motiv, el poate fi folosit de toate persoanele, fiind recomandat tuturor tipurilor de ten.

Infuzia o preparam atunci cand dorim sa facem o lotiune de fata, adica sa ne spalam cu ea sau s-o pulverizam pentru improspatarea tenului. Binenteles o poti pulveriza pe tot corpul, daca faci o cantitate suficienta.

Pentru aceasta avem nevoie de 1-2 lingurite de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera pentru 10-15 min, apoi se filtreaza. Se lasa la racit si se foloseste dupa cum am aratat anterior.

Iritatiile minore ale pleoapelor pot fi tratate cu un decoct de flori de tei.

Proportia este de 1 lingura de floare la 100 ml apa.

Se fierb aproximativ 15 minute astfel incat lichidul sa fie gros, iar substantele emoliente din flori sa treaca in lichid.

Ideea este ca atunci cand discutam de o iritatie sau o inflamatie, repet: minora, lichidul obtinut trebuie sa fie concentrat, ca sa ai un rezultat rapid.

Eu am experimentat si infuzia si decoctul, am folosit planta maruntita si pliculete, atat pentru efectul emolient benefic tenului, cat si pentru reducerea inflamarii pleoapelor.

Rezultatul a fost minunat de fiecare data.

Atat infuzia cat si decoctul, pot fi folosite in aplicatii locale, pe toata fata sau pe pleoape.

Poti pune pliculetele la frigider si dupa 30 de minute sa le aplici pe pleoape.

Toate acestea pentru mine sunt minunate, de aceea impartasesc cu tine.

Daca ai tenul uscat, acneic sau mixt, poti folosi decoctul de flori de tei in amestec cu miere. Desigur, daca ai miere de tei este si mai bine.

Amestecul acesta, poate fi aplicat pe fata cu comprese sterile. Il poti tine 20-30 de minute, apoi te clatesti cu apa sau cu infuzie de tei si  aplici o crema hidratanta.

Daca esti consecventa si faci macar o data pe saptamana acest mic tratament, rezultatul o sa-ti placa cu siguranta.

Pentru tenul uscat sau mixt se observa o imbunatatire a calitatii pielii, iar pentru tenul acneic este un ajutor in vindecarea leziunilor si un reglator al secretiei de sebum.

Amestecul de infuzie sau decoct de tei in amestec cu miere poate fi folosit si pentru improspatarea tenurilor obosite sau imbatranite.

Exista si uleiul de tei, care are efect antiinflamator, antiaging si calmant. El este un extract natural uleios.

Baia relaxanta cu flori de tei iti va aduce liniste in suflet si in trup. Intr-un saculet de tifon, pui o cantitate generoasa de flori de tei si apoi lasi apa calda sa curga peste el. Poti pune in apa de baie si cateva picaturi de ulei de tei, pentru amplificarea efectului relaxantant si desigur pentru aroma minunata ce te va inconjura. Nu exagera cu cantitetea de ulei, fiindca parfumul poate fi foarte intens. Exagerarea nu este benefica.

Aminteste-ti ca din vremuri stravechi oamenii au folosit teiul pentru a-si calma trupul si mintea, pentru a-si regasi linistea in stari de anxietate sau pentru a se vindeca.

Iarna, la gura sobei o cana de ceai de tei aducea un zambet de vara pe buzele tuturor. Si astazi este la fel.

O cana de ceai de tei pe care o bei cu cineva drag sau singura sunt sigura ca-ti va aduce o stare de bine si un zambet parfumat.

Concluzia este ca indiferent cum doresti sa-l  folosesti, fie pentru tenul tau sau pentru intregul corp efectul va fi excelent.

!ATENTIE, DACA TE STII ALERGICA!  

Astept cu bucurie mesaje de la tine, in care sa-mi impartasesti cum ai folosit informatiile pe care ti le ofer cu mare drag.

Iti multumesc pentru ca ai citit sau ascultat acest articol.

Daca ai ajuns pana aici, sunt sigura ca ai gasit macar o informatie care sa-ti fie de folos, de aceea te incurajez sa impartasesti si prietenelor tale printr-un share.

De asemenea, daca doresti sa fii la curent cu indrumari sau oferte si evenimente in cadrul salonului Marigold, te rog sa te abonezi la lista mea de email, introducandu-ti adresa de email in caseta de mai jos.

Sa-ti fie bine!

Te imbratisez cu drag,

Alina Gherda

Processing…
Success! You're on the list.

Published by edumarigold

Draga cititorule, ma numesc Alina Valeria Gherda si te astept pe blog in fiecare joi cu un nou articol din sfera beauty! Profesional, sunt atat psiholog, cat si lector formator si evaluator in estetica. Detin salonul Marigold unde activez si practic cosmetica, machiaj si coafura. Ai intrebari, curiozitati sau nedumeriri? Lasa-mi o intrebare! Intentia mea este sa contribui cu toata stiinta si priceperea pe care am adunat-o, fie la infrumusetarea ta fie la educatia ta.

Leave a comment